Felhasználási feltételek

Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményi adatbázisa

Az adatbázis a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár egyedi nyilvántartásban lévő tárgyait, dokumentumait, fényképeit tartalmazza. Az adatbázist folyamatosan bővítjük, adatait frissítjük, javítjuk.

Az adatbázisban közzétett leírások tartalma, valamint az egyes külön összeállítások (ikonográfia, glosszárium, művészek, donátorok és virtuális kiállítások) leírása, struktúrája és tárgyválogatása szerzői jogvédelem alá esik. 

Munkatársaink legjobb tudásuk szerint végzik a műtárgyak adatolását, de természetesen fennáll a tévedés, elírás, akár hibás adatolás kockázata. Kiegészítéseket, adatkiigazításokat köszönettel vesszük! Kérjük javaslataikat küldjék az info@milev.hu címre.

A képek felhasználására vonatkozóan az érvényes jogszabályok, az esetleges jogtulajdonosokkal kötött szerződések és a www.milev.hu oldalon közétett (Gyűjteményünk használata) feltételek az irányadóak. 

Valamennyi műtárgyra vonatkozóan érvényes általános szabály, hogy az adatbázisban közétett műtárgyakra történő rámutatást (linkelést) nem korlátozzuk, de kérjük a forrás feltüntetését: Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár.

Az adatbázisban látható műtárgyak másolhatók, közreadhatók, terjeszthetők és egyéb módon is felhasználhatók minden olyan célra, amely közvetve sem irányul jövedelemszerzésre vagy jövedelemfokozásra.

Ilyen, nem üzletszerű felhasználásnak minősül az otthoni magánhasználat, a bemutatás oktatásban, kinyomtatás dolgozatokban, tervdokumentációban, és ilyen az internetes oldalakon történő közzététel is, amennyiben a web-oldal nem foglalkozik reklámfelület-értékesítéssel.

Jövedelemszerzésre irányuló felhasználásnak számít viszont a kiadványokban, üzleti jellegű portálokon, filmekben történő közzététel, a reklámtermékek illusztrálása, használati cikkek dekorálása, képeslapként vagy egyéb termékek részeként történő értékesítés, üzlethelyiségek, irodák dekorálása.

Nem üzleti jellegű felhasználás esetében nem szükséges intézményünk engedélyét kérni. Minden esetben feltüntetendő azonban a forrás helye: 

© Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár

vagy idegennyelvű publikációban: 

© Hungarian Jewish Museum and Archives

Nem üzleti jellegű célra, nagyobb felbontású változatot a fotó megrendelés adatlap kitöltésével kérhetnek. Ezekért a változatokért intézményünk másolási díjat számol fel.

Üzleti jellegű felhasználásra csak az intézményünkkel megkötött felhasználási szerződés birtokában kerülhet sor, melyért intézményünk felhasználási díjra tart igényt.

A másolási és felhasználási díjakból származó bevételt intézményünk gyűjteménygyarapításra és állományvédelemre, restaurálásra fordítja.